Hvad er et domænenavn?

Et domænenavn er det navn, som du vælger, din hjemmeside skal have. Hvis du er selvstændig og har din egen virksomhed, er det særligt nødvendigt at have en hjemmeside, men det kan også være rart at have en, selvom det ikke er tilfældet. Det er op til dig, hvad dit domænenavn skal være, men du skal selvfølgelig finde et, der ikke allerede er taget. Hos alle domæneudbydere kan du tjekke, om det domænenavn, du ønsker, er ledigt, og så er det ellers bare at købe det. Du kan også selv bestemme, hvad dit domænenavn skal endnu på, og her kan du blandt andet vælge mellem .nu, .com og .dk. Det er op til dig at finde det, som du synes er bedst for dig og dit virke.

Hvordan finder jeg mit domænenavn?Hvordan finder jeg mit domænenavn?

Når du skal finde ud af, hvad det er for et domænenavn, du ønsker, så skal du først og fremmest finde ud af, hvad det er, din hjemmeside skal omhandle. Hvis du har din egen virksomhed, er det en god idé at bruge virksomhedens navn, og hvis du er en privat person, kan du bruge dit fulde navn som navnet til din hjemmeside. Du kan også bruge et helt andet navn, som har noget sigende at fortælle om det indhold, der er i din hjemmeside, og hvis det f.eks. er madopskrifter, du ønsker at blogge om, kan du finde et navn, som siger noget om, at det er det, der er indholdet. Du kan søge hjælp og vejledning på nettet, så du kan finde det helt rigtige navn.

Hvor meget koster et domænenavn?Hvor meget koster et domænenavn?

Det koster ikke så meget at anskaffe sig sit eget domænenavn, og det koster sikkert mindre, end du havde forestillet dig. Langt de fleste steder kan du få et domænenavn for omkring 99 kr., og for dette beløb kan du have dit domænenavn i et år, før det skal fornyes igen. Du kan beholde dit domænenavn for altid, og det handler blot om, at du fornyer det, når du skal. Hvis du har valgt et domænenavn og ikke længere ønsker det, kan du altid lade være med at forny det igen, og så hæfter du ikke længere for det. Der er forskellige priser alt efter, om du eksempelvis ønsker et .dk eller .com, og det er blot op til dig at beslutte dig for, hvad du helst vil have.

Hvor mange domænenavne må jeg have?Hvor mange domænenavne må jeg have?

Du må have alle de domænenavne, du ønsker, og så længe du har penge nok, er der ingen grænser. Det kan være dejligt at have mere end ét domæne, og hvis du eksempelvis ønsker at have det samme domænenavn med både .dk og .com som endelse, så er der rig mulighed for dette, så længe navnet blot er ledigt. Du kan begynde med blot at købe det ene af dem, og så kan du anskaffe dig det andet senere, hvis du ønsker. Du kan også have forskellige domæner med forskellige navne til forskellige formål. Det er der rigtig mange selvstændige som har, og det samme er gældende for private personer, som eksempelvis ønsker at blogge om lidt af hvert. Husk, at det kun er fantasien, der sætter grænser, når du bevæger dig ind i dette univers.